خروپف کودک - مهدکودک نارسیس

خروپف و خرناس در کودکان: تشخیص و برخورد با آن

خروپف، خرخر و خرناس به تنفس دهن باز در کودکان اشاره دارد که در حین خوابیدن رخ می دهد. خروپف کودکان ممکن است با صدای بلند و ناگهانی خروپف، تنفس نامنظم، تغییرات در ضربان قلب و حتی احساس ناراحتی او همراه باشد. برخی از والدین با دیدن علائم خروپف و خرناس در کودک خود نگران و دستپاچه می شوند و در برخورد با این موضوع نمی دانند چه برخوردی داشته باشند، از این رو در این مقاله وب‌سایت مهدکودک نارسیس به موضوع خروپف و خرناس در کودکان و راهکارهای برخورد با آن را بیان می کنیم:

علت خروپف در کودکان چیست؟

علت خروپف در کودکان چیست؟

خروپف صدای خشن و تیز مانند است که به هنگام عبور هوا در طول بافت‌های شل شده گلو ایجاد شده و به علت مسدود شدن جریان هوا در بافت های حنجره رخ می‌دهد.علت گرفتگی بینی و خروپف در کودکان می‌تواند به دلایل مختلفی باشد که موارد زیر از مهم‌ترین دلایل آن هستند:

چاقی از دلایل خروپف در کودکان:

چاقی یکی از مشکلات شایع در کودکان است و به عوامل ژنتیکی، عادات غذایی ناسالم، فعالیت بدنی کم، محیط زندگی و شرایط خانواده برمی‌گردد؛ به عنوان مثال اگر یک یا هر دوی والدین کودک چاق باشند، احتمال اینکه کودک نیز به چاقی دچار شود بالاست. این به این معناست که ژن‌های وراثت نقش مهمی در تعیین وزن بدن دارند.

مصرف زیاد غذاهای پرچرب، پرشکر و پرکالری مانند فست فود، نوشیدنی‌های قندهای، شیرینی‌ها و تنقلات ممکن است منجر به افزایش وزن در کودکان شود.

هم‌چنین با توجه به رشد تکامل فعاليت‌های جسماني در كودكان، كمبود حركت و تمرینات ورزشی منجر به كاهش سوخت‌و‌ساز بدن و در نتيجه افزايش وزن او می‌گردد.

علاوه بر موارد گفته شده، شرايط اقتصادي خانواده نيز مي‌تواند بر روي سبك زندگی كودكان و افزایش وزن آن‌ها تأثيرگذار باشد. كودكانی که در خانواده‌های کم‌درآمد به دنیا آمدند معمولاً دسترسي به غذاهاي سالم‌ و سبک زندگی مناسب را نخواهند داشت.

سرماخوردگی و خروپف کودکان:

سرماخوردگی یکی از دلایل شایع بروز خروپف در کودکان است. سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است که معمولاً به دلیل ویروس‌های مختلف از جمله رینوویروس، ویروس آنفلوآنزا، و ویروس‌های تنفسی سنگین (RSV) ایجاد می‌شود. وقتی کودکان سرماخوردگی می‌گیرند، سیستم ایمنی ضعیفتر می‌شود و این باعث می‌شود که بدن آن‌ها نسبت به عفونت‌های دیگر حساس‌تر باشد. این عامل موجب افزایش خطر بروز خروپف در کودکان می‌شود.

گرفتگی بینی و خروپف در کودکان ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عفونت‌های راه‌های تنفسی تا عوامل غیرعفونی نظیر حساسیت‌ها و تحریکات شیمیایی یا فیزیکی باشد. گرفتگی بینی معمولاً ناشی از التهاب و تورم غشاء مخاطی بینی است که ممکن است به دلیل عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی، حساسیت‌ها، سینوزیت (التهاب پارانزال) یا حتی تحریکات شیمیایی نظیر دود سیگار یا آلودگی هوا اتفاق می‌افتد.

پولیپ بینی از دلایل خروپف در کودکان:

پولیپ بینی یک توده‌ی غیرخطرناک است که در داخل بینی کودک شکل می‌گیرد. این توده‌ها معمولاً نرم و انعطاف‌پذیر هستند و ممکن است به صورت تکی یا چندتایی در داخل بینی وجود داشته باشند. پولیپ بینی معمولاً علائم خاصی را از خود نشان نمی‌دهد، اما در برخی از موارد ممکن است باعث اختلال در تنفس، عفونت‌های مکرر بینی، سرفه و خروپف شود.

برخی از تحقیقات نشان داده است که وجود پولیپ بینی در خانواده و روابط ژنتیکی ممکن است باعث افزایش احتمال ابتلا به پولیپ بینی در کودکان شود، حتی آلرژی‌های ناشی از ذرات هوا، گرده گیاهان، قارچ و حتی عفونت های مزمن بینی و سینوس نقش مهمی در شکل‌گیری پولیپ بینی در کودکان دارند.

آلودگی هوا و خروپف در کودکان:

آلودگی هوا تأثیرات جدی بر سلامت کودکان دارد. ذرات معلق و گازهای سمی حاصل از آلودگی هوا ممکن است باعث بروز تورم و تنگ شدن مجاري هوایی ریه‌ها و در نتیجه خروپف (asthma) در کودکان می‌شود.

چه چیزی باعث خروپف در کودکان می شود؟

چه چیزی باعث خروپف در کودکان می شود؟

گاهی خروپف کودکان ریشه ژنتیکی و یا عفونی ندارد و به علت عوامل محیطی مثل عفونت های تنفسی و آلودگی های محیطی اتفاق نمی افتد. برخی از عوامل فیزیولوژیکی و روانشناختی در بروز خروپف کودکان دخالت دارند. برخی از عوامل مهم که ممکن است باعث خروپف در کودکان شوند را در ادامه بیان کردیم، برخی از غذاها مانند شکلات، نارنگی، پرتقال، گوجه‌فرنگی، تخم مرغ و محصولات لبنی ممکن است باعث خروپف در برخی از کودکان شوند. همچنین، مصرف مواد نگهدارنده و رنگدانه‌های مصنوعی نیز ممکن است این واکنش را در برخی از کودکان تحریک کند. شاید عجیب به نظر برسد حتی عوامل روانشناختی مثل استرس، نگرانی خستگی، اختلالات عصبی و یا هرگونه تغییر در شرایط روحی کودک نقش بسزایی دارد.

چگونه خروپف کودکم را درمان کنیم؟

هر چند شنیدن صدای زمخت و تیز خروپف برای هیچ کس چندان خوشایند به نظر نمی رسد و برای خلاصی از آن راه های گوناگونی را به کار می برند.

خروپف کودکان نیز از این قاعده مستثناء نیست و برای درمان خروپف در کودکان، ابتدا باید علت آن را شناسایی کرد. در ادامه، روش‌های مختلفی برای مدیریت و درمان خروپف وجود دارد که بسته به شدت و علت آن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مشاوره روانشناسی: یکی از روش‌های اصلی درمان خروپف در کودکان، مشاوره روانشناسی است. اگر ریشه خروپف کودک منشاء روانی و عصبی داشته باشد و در شرایطی که شرایط روحی کودک به واسطه اتفاقات بیرونی تحت تاثیر قرار می گیرد لازم است ب مشاوره روانشناسی کودک مراجعه کنید. روانشناسان متخصص می‌توانند به کودک کمک کنند تا با استرس و اضطراب خود برخورد کنند و راه‌حل‌های مناسب برای کاهش خروپف را یاد بگیرند.

تغییر سبک زندگی: تغییرات در سبک زندگی مثل تغذیه مناسب، ورزش منظم و استراحت کافی نقش مهمی در کاهش خروپف دارند. اطمینان پیدا کنید که کودک به مقادیر کافی آب می نوشد و از مصرف قندهای سنگین و نوشیدنی‌های حاوی کافئین خودداری می‌کند. از سوی دیگر رشد و بزرگ شدن کودک با رویدادهای جدید خارجی همراه است و برقراری ارتباط با افراد غریبه، محیط جدید مهدکودک و یا مهمانی ها و حتی تجربه بازی با اسباب بازی های جدید همگی برای او چالش‌زا هستند و بهتر است در حمایت کردن از او و فراهم کردن یک محیط آرام برای او کوشا باشید، چنین چیزی جنبه پیشگیری از ابتلای کودک به خروپف دارد.

نتیجه‌گیری

خروپف نیز معمولاً به عنوان صدای تنگی نفس در کودکان شناخته می‌شود و ممکن است به دلایل مختلف از جمله التهاب راه‌های تنفسی، حساسیت‌ها، بدخوابی، چربیدگی صدا، چالش در رشد تنفس و گرفتگی بیني اتفاق بيافتد. در این مقاله به بررسی دلایل و نحوه برخورد والدین با این موضوع را شرح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *