آموزش موسیقی به کودکان - مهدکودک نارسیس

اهمیت آموزش موسیقی به کودکان

لالایی های شبانه، شعر خواندن و پخش آهنگ های شاد کودکانه که با خاطرات دوران کودکی گره خورده است، می تواند نشان دهنده اهمیت و تاثیر موسیقی بر روی رشد کودکان باشد. آواها و نغمه های ارام بخش که کودک را آرام می کند تا آهنگ های لذت بخش که می تواند هیجان کودک را تحریک کند و او را به حرکت دادن دست ها و پاهای خود وادار کند، گویای تاثیر مثبت موسیقی بر ذهن و روان کودک باشد، از این رو در این مقاله مهدکودک نارسیس، به موضوع اهمیت آموزش موسیقی به کودکان پرداختیم.

چگونه موسیقی بر سلامت روانی و جسمی‌ کودکان تاثیر می‌گذارد؟

یکی از راه‌هایی که موسیقی بر کودکان تاثیر می‌گذارد‌، سلامت روانی و جسمی ‌آنها است. وقتی صحبت از سلامت جسمی ‌می‌شود‌،‌این را می‌توان در یادگیری موسیقی و نواختن ابزارهای موسیقی مشاهده کرد. سلامت جسمی ‌در سازهایی با تحرک بالاتر مانند سازهای کوبه‌ای بیشتر مشهود است. با ‌این حال‌، وقتی صحبت از سلامت روان می‌شود‌، همانطور که می‌دانید‌، آموزش موسیقی به دو صورت فردی و گروهی انجام می‌شود. ‌یادگیری موسیقی به همراه چند کودک دیگر فضایی را خلق می کند که کودک درون آن علاوه بر یادگیری موسیقی می تواند کار تیمی را تجربه کند.

تاثیر مثبت موسیقی بر اعتماد‌به‌نفس کودکان

تاثیر مثبت موسیقی بر اعتماد‌به‌نفس کودکان

یادگیری موسیقی برای کودکان مزایای زیادی مانند شرکت در گروه‌های موسیقی‌، اجرای برای خانواده‌، دوستان و بستگان‌، و همچنین به رسمیت شناختن و پذیرش توسط سایر اعضای خانواده برای یادگیری یک مهارت هنری دارد‌. ‌این عوامل تاثیر قابل توجهی بر عزت نفس فرزند شما دارند. وقتی کودک ساز می‌زند و در کنار آن شعر می‌خواند‌، ناخودآگاه احساس مثبتی درخود احساس می‌کند که زمینه‌ساز تقویت اعتماد‌به‌نفس او است.

یکی دیگر از عوامل موثر بر اعتماد به نفس کودک، عملکرد او است. اجرای موسیقی در یک گروه‌، چه کوچک و چه بزرگ‌، نیاز به شهامت دارد. اجرای موسیقی می‌تواند شهامت فرزند شما را افزایش دهد که به نوبه خود منجر به افزایش اعتماد‌به‌نفس می‌شود.

تاثیر موسیقی بر اضطراب و استرس کودک          

موسیقی تاثیر قابل توجهی بر کاهش استرس و تنش ذهنی در کودکان دارد، تأثیر موسیقی بر کودک می‌تواند وابسته به محیطی باشد که کودک در آن قرار دارد، حضور کودک در گروه‌هایی که به تمرین و نواختن موسیقی می‌پردازند، می‌تواند کودک را از استرس و اضطراب دور کند و احساس آرامش و شادی را به او دهد، ‌این به نوبه خود استرس و اضطراب را کودک از طریق موسیقی کاهش می‌دهد.

اما وقتی صحبت از تاثیر موسیقی بر استرس و اضطراب کودکان می‌شود‌، می‌توان گفت که موسیقی کودکانه تن شاد، انگیزه بخش و انرژی‌زا است. موسیقی و ترانه‌هایی که کودکان می‌نوازند پر از حس و انرژی خوب است که منجر به شادی آنها و کاهش استرس و اضطراب در آنها می‌شود.

تاثیر مثبت موسیقی بر هوش کودکان

یکی از اثرات مستقیم موسیقی بر کودکان افزایش هوش است. تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که در فعالیت های موسیقی شرکت می‌کنند در مقایسه با همسالان خود هوش بالاتری دارند. یکی از دلایل ‌این امر می‌تواند ‌این باشد که درگیر کردن بخش‌های مختلف مغز در حین نواختن و تمرین موسیقی می‌تواند هوش و رشد مغز را تحریک کند. هرچه ‌این تمرینات بیشتر انجام شود‌، رشد مغز و هوش کودک بیشتر می‌شود و قادر خواهد بود مسائل ریاضی را راحت‌تر تجزیه و تحلیل کنند. از این رو کودکان باهوش مهارت موسیقی را می‌توانند بهتر اجرا کنند.

ارتباط بین موسیقی و خلاقیت در کودکان

ارتباط بین موسیقی و خلاقیت در کودکان

کودکانی که در سنین پایین شروع به یادگیری موسیقی می‌کنند‌، در مقایسه با همسالان خود خلاق‌تر هستند. موسیقی مغز و حواس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش خلاقیت در کودک می‌شود. هنگامی‌که کودک در موسیقی مشغول هستند‌، مغز آنها فعال‌تر می‌شود.‌ این خلاقیت ناشی از استفاده بیشتر از مغز‌، تقویت یادگیری و مهارت‌های حل مسئله است.

تاثیر موسیقی بر نظم و انضباط کودکان

موسیقی همیشه از ریتم‌ها و ضربات منظم تشکیل شده است و نظم در سراسر قطعه موسیقی دیده می‌شود؛ مشخص است نواختن آهنگ دلنشین به ترتیب و ضربه زدن‌های ریتمیک و متوالی است. به همین دلیل است که کودکان وقتی برای اولین بار شروع به یادگیری موسیقی می‌کنند‌، یاد می‌گیرند تا الگوها و یادداشت‌ها را تشخیص دهند. سپس آنها یاد می‌گیرند که در بازی و اجرا از نظم و انضباط پیروی کنند. رعایت نظم و انضباط در نواختن موسیقی بر کودکان تاثیر دارد و به همین دلیل می‌توان گفت کودکانی که به یادگیری موسیقی مشغول هستند‌، نظم و انضباط دارند.

ایجاد مهارت‌های اجتماعی در کودکان

یکی از جنبه‌های مهم موسیقی کار تیمی‌ است. اجرای گروهی به کودک شما اجازه می‌دهد در گردهمایی‌های کوچک و بزرگ شرکت کند‌، با دیگران تمرین کرده و با آن‌ها اجرا کند. اگر موفق شوند‌، می‌توانند دستاوردهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند یا حتی اشتباه کسی را در طول یک نمایش با عملکرد صحیح خود پنهان کنند، چنین مواردی تنها برخی از چیزهایی است که فرزند شما در اجرای موسیقی گروهی و تمرین تجربه می‌کند‌، و‌اینها برخی از مهم‌ترین مزایای موسیقی برای کودکان است. همه ‌این موارد به افزایش مهارت‌های اجتماعی کودک شما کمک می‌کند. آنها می‌توانند راحت‌تر با محیط اطراف و افراد دیگر ارتباط برقرار کنند و درآینده در کار گروهی با مشکل کمتری روبرو باشد، برخی از کودکانی که در دوران کودکی خود کار گروهی را تجربه کرده‌اند و ‌موفق بودند حتی در بزرگسالی تیم‌ها و گروه‌های موفق را رهبری کردند.

تاثیر موسیقی بر روی مهارت‌های حرکتی کودکان

بچه‌های کوچک عاشق جنب و جوش و تحرک هستند. رقص به همراه موسیقی به کودکان کمک می‌کند مهارت‌های حرکتی خود را مثل هماهنگی بین دست با چشم و گوش بهتر کنند. روانشناسان کودک معتقدند از طریق فعالیت‌های موسیقی مثل آواز خواندن‌، رقصیدن و نواختن، مسیرهای هماهنگی مغز و توسعه مهارت‌های حرکتی می‌تواند افزایش یابد. به همین دلیل ارائه چنین فعالیت‌هایی برای کودکان می‌تواند منجر به پیشرفت در رشد حرکتی و وظایف مرتبط (مثل ورزش‌، هنر‌های ‌تجسمی‌، افزایش سرعت در کار با فناوری و فعالیت‌های مشابه) شود. به همین دلیل است که والدین نباید تأثیر و مزایای موسیقی را بر کودک را دست کم بگیرند.

نتیجه‌گیری

درست است که موسیقی برای بچه‌ها مزایای زیادی دارد‌، اما همه انواع موسیقی برای آنها مناسب نیست. برای نوزادان و کودکان خردسال‌، موسیقی آرام‌بخش بسیار مفید است، برای کودکان می‌توانید از موسیقی شاد و کودکانه استفاده کنید، اگر کودک علاقه‌ای به نوع خاصی از موسیقی نشان داد‌ در این‌باره نگران نباشید. به همین دلیل در اکثر مهدکودک‌ چهارستاره آموزش موسیقی را یکی از فعالیت‌های آموزشی خود می‌دانند.

نکته مهم و بدیهی دیگر‌این است که کودکان را در معرض موسیقی با آهنگ‌های خشن با متن‌های نامناسب قرار ندهید، همچنین‌، کودکان را مجبور به گوش دادن به موسیقی نکنید‌، حتی اگر فکر می‌کنید برای آنها مفید است. در‌این مقاله سعی کردیم نکات مهمی ‌را در مورد مزایا و تاثیر مثبت موسیقی برای کودکان مطرح کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *