نگهداری از ناخن کودکان - نارسیس

راهنمای کامل برای نگهداری از ناخن کودکان

کودکان از همان دوران بچگی دوست دارند به همه وسایلی که در اطراف خود می‌بینند دست بزنند‌، مثلا در گل بازی کنند و زیر باران بدوند، اما هرگز متوجه نمی‌شوند در پس کنجکاوی‌های کودکانه خود ممکن است به دست و ناخن خود آسیب وارد کنند. پوست لطیف آن‌ها با ناخن‌های شفاف و سالم به چهره معصومانه آن‌ها گره خوره است، برای همین بسیاری از والدین دنبال آن هستند که دست‌های کودک خود همیشه زیبا و نرم باشد تا هر کسی دست کودک را در دستان خود لمس می‌کند از نرمی‌و زیبایی ناخن‌ها لذت ببرد. اگر به دنبال راه‌هایی برای سرعت بخشیدن به رشد مو و ناخن کودک خود هستید‌، و می‌خواهید فرزندتان همیشه مو‌های براق و سالم و ناخن‌های شسته و رفته داشته باشد. کودک از این رو در این مقاله مهدکودک نارسیس، به موضوع راهکار‌های مراقبت و تقویت ناخن کودک می‌پردازیم:

روش‌ها و نکات مهم در نگهداری از ناخن کودک

مراقبت از ناخن‌های کودک

افراد از کودکی تا بزرگسالی باید از هر ۵ گروه غذایی مواد مغذی کافی دریافت کنند‌، به ویژه کودکانی که در سال‌های رشد خود هستند به مواد مغذی بیشتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند. گوشت سرشار از پروتئین و اسید‌های آمینه است که برای رشد مو و ناخن موثر است. آهن موجود در گوشت قرمز نیز برای تولید هموگلوبین ضروری است و کمبود آن می‌تواند منجر به کم خونی در کودکان شود. یکی از راه‌های کمک به رشد بهتر ناخن‌های فرزندتان این است که به او یاد دهید چگونه از ناخن‌های خود مراقبت کند. در اینجا چند نکته توصیه شده توسط کارشناسان پوست برای کمک به کودک شما در ایجاد عادات سالم مراقبت از ناخن وجود دارد.

  • ناخن‌های کودک خود را مرتبا کوتاه کنید: ناخن‌های کوتاه همیشه تمیز هستند و احتمال شکستن آن‌ها کمتر است. پس از ده سالگی‌، اجازه دهید کودک ناخن‌های خود را کوتاه کند.
  • به کودک خود نحوه صحیح کوتاه کردن ناخن روی دست و پا را بیاموزید: بهترین زمان برای کوتاه کردن ناخن‌های کودک بعد از استحمام است. در این زمان ناخن‌های کودک نرم تر است و کوتاه کردن آن‌ها را آسان تر می‌کند.
  • برای کوتاه کردن ناخن‌های کودک خود از ناخن گیر یا قیچی ناخن استفاده کنید.
  •  ناخن‌ها را تقریبا مستقیم روی دستان خود کوتاه کنید، گوشه‌ها را کمی‌‌ دور بزنید تا ناخن‌ها قوی‌تر شوند.
  • ناخن‌هاي پا‌های کودک را درست کوتاه کنید، چنین موضوعی احتمال شکستن ناخن‌های کودک را در حین رشد کاهش می‌دهد.
  • هر لبه ناخن‌ها را با سوهان صاف کنید: همیشه در یک جهت سوهان کنید، پشت و رو سوهان کشیدن می‌تواند ناخن‌ها را تضعیف و بشکند.
  • دستان کودک خود را پس از ناخن گرفتن به آرامی‌‌خشک کنید: آموزش خشک کردن سریع دست به کودکان بسیار مهم است. اگر ناخن‌های دستان کودک برای مدت طولانی خیس بمانند‌، ممکن است عفونت ناخن رخ دهد.
  • یکی دیگر از راه‌های رشد بهتر ناخن فرزندتان استفاده از لوسیون بر روی ناخن‌های اوست، ناخن‌ها برای رشد بهتر و انعطاف پذیری به رطوبت نیاز دارند.
  • بهترین زمان استفاده از لوسیون، بعد از شستن دست‌ها و بعد از حمام یا دوش گرفتن است، به ویژه هنگامی‌‌که هوا خشک است بسیار مهم است چنین مساله‌ای را رعایت کنید؛ ناخن‌های خشک کودک بیشتر مستعد شکافتن هستند.
  • استفاده از پاک کننده لاک ناخن را برای ناخن‌های کودک را به دو بار در ماه محدود کنید: اکثر پاک کننده‌های لاک ناخن بسیار خشک هستند و مناسب ناخن کودکان نیستند. سعی کنید یک پاک کننده بدون استون پیدا کنید.
  • برای اینکه مو‌ها و ناخن‌هایتان عالی به نظر برسند‌، حتما به کودکتان غذا‌هایی بدهید که سرشار از پروتئین و ویتامین هستند. این خوراکی‌ها به حفظ سلامت و استحکام ناخن‌ها و مو‌های او کمک می‌کنند.
  • مطمئن شوید کودک پوست اطراف ناخن خود را گاز نمی‌گیرد، زیرا چنین مشکلی می‌تواند باعث عفونت ناخن‌های او شود. به جای آن از ناخن گیر یا قیچی ناخن برای کوتاه کردن پوست اطراف ناخن استفاده کنید.
  • از توجه و مراقبت ناخن‌های پاهای کودک خود غافل نباشید: فقط به این دلیل که ناخن‌های پای کودک اغلب از دید شما خارج است به این معنی نیست که باید به آن‌ها بی‌توجهی شود.
  • هنگام خرید کفش برای پاهای کودک خود‌، مطمئن شوید که فضای کافی برای حرکت انگشتان پای کودک وجود دارد. استفاده از کفش‌های تنگ می‌توانند منجر به رشد دردناک ناخنهای پاهای او شوند.
  • روزانه جوراب کودک خود را عوض کنید: جوراب‌های تمیز به سالم نگه داشتن ناخن‌های پا‌های آن‌ها کمک می‌کند. جوراب‌های کثیف می‌توانند منجر به عفونت در ناخن پاهای کودک شما شوند.
  • بررسی دوره‌ای وضعیت ناخن‌های کودک مهم است، زیرا اولین علائم مشکلات سلامتی می‌تواند در ناخن‌های کودک ظاهر شود. این علائم شامل رگه‌های تیره و خطوط غیرعادی است. اگر هر یک از این علائم در ناخن‌های کودک رخ دهد‌، وقت آن است که به متخصص پوست مراجعه کنید.
  • به جای راه رفتن کودک با پاهای برهنه در مکان‌های عمومی‌، از صندل و دمپایی باید استفاده کرد. پیاده روی با پاهای برهنه در مکان‌های عمومی‌‌ می‌تواند منجر به بروز عفونت ناخن پا‌، پای ورزشکار یا زگیل کف پا شود. از پا‌های خود با پوشیدن صندل یا کفش در مکان‌هایی مثل سواحل‌، استخر‌ها و مناطق مشابه محافظت کنید.

نکات مهم در نگهداری از ناخن کودک

نتیجه‌گیری

مراقبت از ناخن‌های کودک یکی از ابعاد مراقبت و پرورش کودک محسوب می‌شود که با خواندن این مقاله با نکات و تکنیک‌های ضروری برای حفظ سلامت و بهداشت ناخن کودک آشنا می‌شوید، تمیز نگه داشتن ناخن‌های دست و پاهای کودک و کوتاه کردن آن برای جلوگیری از عفونت ضروری است. علاوه بر این‌، داشتن رژیم غذایی متعادل غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای سلامت ناخن می‌تواند به تقویت ناخن‌های آن‌ها کمک کند. توجه به اقدامات بهداشتی، مثل مرطوب کردن ناخن‌ها با نرم‌کننده‌های ملایم و اجتناب از مواد شیمیایی حساسیت‌زای موجود در برخی از محصولات ناخن‌، می‌تواند نقش مهمی ‌‌در حفظ سلامت ناخن‌های کودک داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *