مهدکودک فقط بازی کردن با دوستان و سرگرم شدن نیست، بلکه مکانی است که بچهها یاد میگیرند چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنند. با کمک مربیان خوب مهدکودک است که کودکان میتوانند لحظات خوشی را در مهدکودک سپری کنند. گاهی اوقات، کودکان ممکن است به دلیل تأثیر رفتار والدین خود، مشکلات رفتاری از خود نشان دهند، اما راهنمایی و حمایت مربیان مهدکودک میتواند در رفع این مشکلات بسیار موثر باشد. مربیان مهدکودک نقش مهمی در کمک به کودکان در یادگیری چیزهای جدید و رشد جسمی و عاطفی دارند و نقش خیلی پررنگی در رشد و تربیت کودکان بعد از والدین آن ها دارند؛ از این رو در این مقاله از مهدکودک نارسیس تصمیم گرفتیم به موضوع ویژگیهای بهترین مربی مهدکودک بپردازیم:
مسئولیتهای مربی مهدکودک
مربی مهدکودک وظیفه محافظت از کودکان و کشف استعدادهای آنها را بر عهده دارد تا محیطی برای رشد آنها فراهم کند. آموزش مربی مهدکودک با گذراندن دورههای آموزشی در برخی موسسات امکان پذیر است. اگر روحیه لازم برای ارتباط با کودکان را دارید میتوانید در دورههای تربیت مربی مهدکودک شرکت کنید. مربی مهدکودک میتواند در رشد روانی و خلاقیت کودکان موثر باشد. زمانی که کودکان در کنار آنها هستند، مربیان مهدکودک باید مهارتهای لازم برای برقراری ارتباط سازنده با کودکان را داشته باشد. مربیان مهدکودک باید برای کنترل و مدیریت مشکلات و بحرانهای پیش آمده، برقراری ارتباط موثر و مناسب با کودکان مهارت های لازم را داشته باشند. مربیان مهدکودک سعی میکنند فعالیتها و مشکلات کودکان را در دوران مهدکودک به درستی مدیریت کنند.
برخی از وظایف مربی مهدکودک:
- حفظ سلامت جسمی و روحی کودکان
- توجه به بهداشت فردی خود و پوشیدن لباسهای رنگارنگ و شاد
- نظارت بر رعایت بهداشت فردی کودکان
- حضور در کنار کودکان در زمان صرف غذا و نظارت بر تغذیه کودکان
- توجه به حضور و محل نگهداری کودکان و گزارش هرگونه نگرانی به مدیر مهدکودک
- مراقبت از کودکان و شناسایی مشکلات احتمالی آنها
- آموزش برخی از مهارتهای زندگی، شعر و ریاضیات به زبان ساده
- آموزش به کودکان با استفاده از بازی و روشهای دیگر
ویژگیهای بهترین مربی مهدکودک
عشق و علاقه مربی به آموزش کودک
یک مربی مهدکودک باید شغل خود را دوست داشته باشد و به آن علاقه داشته باشد. معلمانی که به کار خود علاقه دارند با مهربانی با کودکان خود رفتار میکنند و آنها را تشویق میکنند تا رفتار خوبی داشته باشند. با این حال، فقط دوست داشتن کودکان کافی نیست. گاهی اوقات مربیان با کودکان لجباز یا دارای هر گونه مشکل رفتاری، با صبر و حوصله با آنها برخورد کنند. وقتی مربی شغل خود را دوست داشته باشد، انگیزه لازم را برای برخورد صحیح با این کودکان پیدا میکند و به آنها کمک میکند تا رفتار مناسبی داشته باشند.
داشتن صبر و انعطاف در برخورد با کودکان
رفتار مربیان مهدکودک تاثیر بسزایی در رفتار کودکان و حضور آنها در جامعه دارد. اگر معلمی در برخورد با کودکان حوصله و درک کافی نداشته باشد، نمیتواند به آنها آموزش دهد. آموزش به کودکان کوچکتر بسیار سختتر است. آنها معمولاً به راحتی حواسشان پرت میشود، گرسنه یا بی تاب هستند. مربی مهدکودک باید شرایط تدریس را با روحیه کودک را پیدا کند. علاوه بر این، همه کودکان در یک سطح هوش نیستند و مربیان باید با کسانی که با سرعت کمتری یاد میگیرند صبور، و انعطاف پذیر باشند. هرگونه تندخویی یا رفتار بد نسبت به کودکان در دوره مهدکودک به شدت بر سالهای تحصیلی آینده آنها تأثیر میگذارد.
خلاقیت و انرژی بالا داشتن
خلاق بودن یک ویژگی عالی در رفتار یک مربی خوب مهدکودک است. بیشتر مربیان مهدکودک خلاق هستند و ایدههای خوبی برای آموزش و یادگیری به کودکان دارند. با این حال، بسیاری از پیش دبستانیها منابع کافی برای آنها فراهم نمیکنند. کودکان مهدکودک باید در محیطی صمیمی باشند و مربیان مهدکودک باید از طریق خلاقیت کودکان را تشویق به یادگیری بیشتر کنند. وقتی مربیان در برخورد با کودکان خلاق تر باشند، تعامل بهتری با آنها دارند و کودکان بهتر یاد میگیرند. علاوه بر این، مربی مهدکودک باید سرزنده و پرانرژی باشد و از نشان دادن علائم خستگی اجتناب کند. اگر مربی مشتاق تدریس باشد، کودکان به یادگیری پاسخ مثبت خواهند داد.
ایجاد احترام متقابل بین مربیان و کودکان
تأثیر مربی مهدکودک بر شخصیت و احترام کودک قابل توجه است. مربی مهدکودک باید به کودکان و والدین آنها احترام بگذارد. مربیان اولین افرادی در سیستم آموزشی هستند که والدین و فرزندان با آنها تعامل دارند. نحوه تعامل مربیان با والدین و فرزندان باید باعث شود آنها احساس ارزشمندی و احترام کنند و احترام متقابل بین مربیان، والدین و فرزندان را تقویت کنند. تمسخر، اظهارات کنایه آمیز به کودکان، توهین به آنها و نمایش بد اخلاقی باعث میشود که کودکان احساس ناامنی کنند، علاقه به یادگیری را از دست بدهند، علاقه ای به آموزش نداشته باشند و در آینده به والدین و معلمان خود بی احترامیکنند.
تأثیر رفتار مربی بر علاقه کودکان به یادگیری
تأثیر مربی مهدکودک بر علاقه کودک به یادگیری و رفتار مشهود است. مربیان مهدکودک اولین افرادی هستند که کودکان در سفر آموزشی و یادگیری خود با آنها ارتباط برقرار میکنند. رفتار مربیان بیشترین تأثیر را در رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان دارد. اگر مربیان مهدکودک ویژگیهای مثبت را در رفتار خود تقویت کنند، دانش آموزانی را تربیت خواهند کرد که در طول زندگی هرگز از یادگیری دست بر نمیدارند. مربیان مهدکودک با نگرش مثبت و روشهای خلاقانه کار میکنند تا اطمینان حاصل کنند که کودکان اوقات خوبی را سپری میکنند، از آموزشهای مربی بهره مند میشوند و خلاقیت را توسعه میدهند.
نتیجهگیری
والدین همیشه در پیش دبستانی به دنبال مربی خوب هستند و یکی از دلایل انتخاب مهدکودک خوب، مربیان هستند. هنگام ارزیابی مربی، عوامل مختلفی از آموزش آنها گرفته تا روابط آنها با فرزندان باید در نظر گرفته شود. در این مقاله همه ویژگیهای یک مربی خوب مهدکودک آورده شده است.