تربیت کودک کارآفرین - مهدکودک نارسیس

آیا کودک من هم می‌تواند در آینده کارآفرین شود؟

اگر شما فواید کارآفرینی را درک کردید و اکنون می‌خواهید این روحیه کارآفرینی را در فرزند خود ایجاد کنید؛ به عنوان والدین راه‌هایی برای تشویق روحیه کارآفرینی در فرزندتان دارید. فرقی نمی‌کند فرزندتان چه سنی دارد، همیشه باید به دنبال راه‌هایی برای ایجاد حس کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری در آنها باشید. در ادامه به مواردی می‌پردازیم که هنگام راهنمایی فرزندتان در مسیر کارآفرینی باید در نظر داشته باشید. از این رو در این مقاله از مهدکودک نارسیس، به موضوع آیا کودک من هم می‌تواند در آینده کارآفرین شود؟ می‌پردازیم:

کارآفرینی چیست؟

کارآفرینی زمانی است که شخصی کسب و کار خود را راه اندازی و اداره می‌کند. آنها کسب و کار خود را بر اساس مدلی که خودشان می‌سازند مدیریت می‌کنند، و مسئولیت موفقیت یا شکست خود را بر عهده می‌گیرند.

هدف کارآفرینی

بسیاری از مردم فکر می‌کنند هدف اصلی کارآفرینی کسب درآمد است، اما مهمترین هدف در واقع رفع نیازهای مردم و مشتریان است. کسب و کارهای موفق همیشه نیازهای مشتریان خود را در اولویت قرار می‌دهند.

چالش‌ها در جامعه

امروزه والدین تمام توجه خود را معطوف به یادگیری و آموزشی فرزندان خود کرده اند و از آنان می‌خواهند در مدرسه و تحصیل موفق باشند. متأسفانه این باور عمومی‌در جامعه وجود دارد که کودک شاد کسی است که هرگز نگران پول نباشد.

نتیجه این طرز فکر این است که به کودکان مهارت‌های لازم برای موفقیت مالی آموزش داده نمی‌شود و تک بعدی رشد می‌کنند. این کودکان در آینده ممکن است برای کار گروهی، ایده پردازی، ریسک کردن، مشکل داشته باشند و اگر نتوانند در مسیر مورد انتظار تحصیلی از طریق امتحانات و بازار کار موفق شوند، ممکن است بدون کمک خانواده نتوانند مستقل زندگی کنند. .

کودکان هم می‌توانند کارآفرین باشند

گاهی فکر می‌کنیم که فقط بزرگسالان می‌توانند کارآفرین باشند و کسب و کارهای خود را راه‌اندازی کنند. اما این فکر اشتباه است! همه افراد، حتی کودکان هم می‌توانند کارآفرین باشند. کارآفرینی یک مسئله‌ی مربوط به یک سن، دوره یا مقطع خاص نیست. همه افراد، حتی کودکان، می‌توانند از کودکی شروع کرده و به یک کارآفرین تبدیل شوند. بنابراین، این فرآیند می‌تواند از کودکی تا پیری ادامه داشته باشد.

بهترین کودکان برای کارآفرینی

برخی از بچه‌ها فوق‌العاده خلاق هستند، توانایی خوبی برای یافتن راه حل برای مشکلات دارند، متأسفانه مربیان و خانواده‌ها به جای پذیرش کامل فرزند خود، اغلب با شک و تردید به این کودکان نگاه می‌کنند و به طور کلی آنها را مجبور می‌کنند که «مسیر درست» را طی کنند.

به نقاط قوت فرزندتان دقت کنید. ببینید به چه چیزی بیشتر علاقه نشان می‌دهند، در چه زمینه‌هایی استعداد دارند، به چه کارهایی تمایل دارند، چگونه می‌توانند استعدادها و علایق خدادادی خود را به شغل تبدیل کنند.

همچنین باید نقاط ضعف کودکان یا هر موقعیتی را که به آنها انگیزه می‌دهد در نظر بگیرید. برای مثال، «برونسون» دچار نارساخوانی یا ناتوانی در خواندن و نوشتن بود. «هارولد» مشکلات کمبود توجه داشت – همان مسئله ای که «استیو جابز» با آن دست و پنجه نرم می‌کرد. این ضعف‌ها همراه با اختلالات دوقطبی، در بین کارآفرینان رایج بود. اما با یافتن مسیر درست، این «نقاط ضعف» می‌تواند یک مزیت باشد نه محدودیت.

اختلال کمبود توجه و کارآفرینی

به عنوان مثال، کودکانی که از اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی رنج می‌برند، می‌توانند به شدت نسبت به مشکلی که توجه و علاقه آنها را به خود جلب می‌کند، دچار وسواس شوند و برای حل آن سخت تلاش کنند. سعی کنید مشکلاتی که در محیط کودکتان مانند ورزش، یا غذا وجود دارد را شناسایی کنید و شرایط و امکانات لازم برای حل این مشکلات را در اختیار او قرار دهید.

کودکانی که با اختلال کمبود توجه بزرگ می‌شوند نیز بسیار پرخاشگر می‌شوند، چنین موضوعی می‌تواند منجر به ناامیدی والدین شود، اما این تکانشگری می‌تواند ابزار مفیدی برای کارآفرینی باشد، زیرا این کودکان معمولاً بدون ترس قدم‌های محکم تری نسبت به دیگران بردارند. آنها از ریسک کردن دریغ نمی‌کنند. وقتی با مشکلی مواجه می‌شوند که توجه آنها را به خود جلب می‌کند، و روی آن تمرکز می‌کنند. این کودکان قطعا اشتباه خواهند کرد اما از اشتباهات خود درس می‌گیرند و در آینده آن را تکرار نمی‌کنند. این چرخه آزمون و خطا در بین کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه بسیار رایج است. یکی از دلایل اصلی موفقیت آنها همین موضوع است.

اگر می‌خواهید روحیه کارآفرینی فرزندتان را تقویت کنید، نگاهی عمیق به خانواده، دوستان و همسایگانی که فرزندتان بیشتر وقت خود را با آنها می‌گذراند بیندازید. “جیم ران” معروف می‌نویسد: شما همیشه توسط دوستانی که دارید می‌شناسید.

 در آموزش کارآفرینی به کودک به چه نکاتی باید توجه کنم؟

اجازه دهید فرزندتان کاوش کند

به فرزندتان اجازه دهید علایق خود را دنبال کند و رویاهای خود را دنبال کند. به ایده‌های آنها واکنش مثبت نشان دهید و آنها را تشویق کنید. با این کار فرزند شما فرصت‌هایی را در آینده شناسایی می‌کند که ممکن است دیگران آن‌ها را نبینند که نشانه موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای است.

مهارت حل مسئله

اختراع فقط برای افرادی نیست که فناوری یا کسب و کارهای جدید ایجاد می‌کنند. کودکان امروزی باید برای چالش‌ها و مشکلاتی که پیش می‌آید راه حل پیدا کنند. اگر فرزندتان در تکالیف مدرسه اشتباه می‌کند، از او انتقاد نکنید. در عوض، به آنها فرصت دهید تا با امتحان راه حل‌های مختلف، مشکل را حل کنند. این به پرورش مهارت‌های کارآفرینی بهتر در کودکان کمک می‌کند.

ایجاد روابط

دوست داشتنی با محبوبیت متفاوت است. اگر کودکان بتوانند در دوران کودکی با دیگران دوست شوند، موفقیت در بزرگسالی قطعی است. دوست داشتنی بودن بستگی به این دارد که فرزند شما چقدر می‌تواند روابط اجتماعی دوستانه با دیگران برقرار کند. نقش خانواده در این زمینه بسیار مهم است.

آموزش مسئولیت‌پذیری

مسئولیت پذیر بودن مهمترین چیزی است که والدین باید به فرزندان کارآفرین خود بیاموزند. اجازه دهید فرزندتان در انجام وظایف به شما کمک کند، حتی اگر اشتباه کند. مسئولیت ذاتی نیست، بلکه از تعاملات خانوادگی و اجتماعی رشد می‌کند. از شکست‌های فرزندتان ناراحت نشوید، بلکه با همدلی او را در مسیر درست هدایت کنید.

خدمت به دیگران

یکی از ویژگی‌های کارآفرینان و افراد موفق این است که همیشه به دیگران خدمت کرده اند. برای القای این احساس در کودک کارآفرین خود، به او بیاموزید که احساسات دیگران را درک کند، نسبت به دیگران همدلی و شفقت نشان دهد. این می‌تواند نه تنها دنیای آنها بلکه دنیای اطراف آنها را نیز تغییر دهد.

فرصت‌های جدید را در آغوش بگیرید

کودکان کارآفرین همیشه باید بدون ترس از نتایج انتخاب‌های خود به دنبال فرصت‌های جدید باشند. هنگامی‌که کودکان احساس امنیت و حمایت می‌کنند، به قضاوت‌های خود اعتماد بیشتری دارد.

ارزش پول را یاد بگیرید

کودکان باید درک کنند که زندگی راحت آنها نتیجه فداکاری و تلاش والدین است. آنها باید ارزش پول و نحوه کسب آن را بیاموزند. آنها را تشویق کنید تا برای مدیریت یک کسب و کار احساس مسئولیت کنند و برای رسیدن به اهداف خود با چالش‌ها مبارزه کنند.

مثبت اندیشی

کارآفرینان موفق معتقدند که با تلاش خود می‌توانند تغییراتی را برای بهتر شدن ایجاد کنند. سعی کنید در افکار و رفتارهای خود نگرش مثبتی نسبت به خود نشان دهید تا این طرز فکر مثبت را به فرزندتان القا کنید.

سخت کار کن

افراد موفق همیشه حتی در دوران کودکی سخت کار کرده اند و از کار نترسیده اند. کودک خود را در فعالیت‌های مختلف مشارکت دهید تا بتواند یاد بگیرد کاری را باموفقیت به انتها برساند. مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که در دوران کودکی مسئولیت‌های کوچک و بزرگ داشتند، بعداً در دانشگاه نمرات بهتری کسب کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *